Kulinaria
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(38)
Forma i typ
Książki
(38)
Poradniki i przewodniki
(31)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(2)
Publikacje popularnonaukowe
(2)
Dostępność
dostępne
(22)
nieokreślona
(16)
Placówka
Wypożyczalnia
(38)
Autor
Bareła Malwina
(2)
Okrasa Karol (1978- )
(2)
Ładocha Daria
(2)
Abramczyk Beata
(1)
Baranowska Natalia
(1)
Bareł Malwina
(1)
Bator Julita
(1)
Chodakowska Ewa (1982- )
(1)
Durnowska Małgorzata
(1)
Dymek Marta
(1)
Dębski Henryk (1936-1992)
(1)
Gadomska Julitta (1930- )
(1)
Gessler Magda (1953- )
(1)
Iwaszkiewicz Maria (1924- )
(1)
Jabłonowska Helena
(1)
Karus-Wysocka Katarzyna
(1)
Klusek Wojciech
(1)
Linowski Dominik
(1)
Maciąg Agnieszka (1969- )
(1)
Makarowska Magdalena
(1)
Makaruk Katarzyna
(1)
Małecki Paweł
(1)
Meinhard Jessica
(1)
Miklaszewski Gwidon (1912-1999)
(1)
Mizielińska Aleksandra (1982- )
(1)
Mizieliński Daniel (1982- )
(1)
Naklicka-Kleser Jolanta
(1)
Oliver Jamie (1975- )
(1)
Orzechowska-Grudzień Agnieszka
(1)
Pawlak Beata (blogerka)
(1)
Pyszkowska Kazimiera
(1)
Rościszewska-Stoyanow Anna
(1)
Sobczak Maia
(1)
Sosnowski Bogusław
(1)
Stolińska-Fiedorowicz Hanna
(1)
Szaciłło Karolina
(1)
Szaciłło Maciej
(1)
Szymanderska Hanna (1944-2014)
(1)
Turski Stanisław
(1)
Urban Viola
(1)
Warner Anthony
(1)
Wolański Robert (fotograf)
(1)
Wójcik Elzbieta
(1)
Zasuwa Iwona
(1)
Zawistowska Zofia
(1)
Zielewska Joanna (dietetyka)
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(9)
2010 - 2019
(22)
1990 - 1999
(3)
1980 - 1989
(3)
1970 - 1979
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(31)
1901-2000
(6)
1945-1989
(1)
Kraj wydania
Polska
(37)
nieokreślony (s.l.)
(1)
Język
polski
(37)
Odbiorca
Dorośli
(3)
Młodzież
(3)
6-8 lat
(1)
9-13 lat
(1)
Dzieci
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(6)
Temat
Kucharstwo
(8)
Przepisy kulinarne
(6)
Posiłki na wynos
(5)
Zdrowe żywienie
(5)
Ciasta
(4)
Kuchnia polska
(4)
Desery
(3)
Potrawy dietetyczne
(3)
Gotowanie
(2)
Obyczaje i zwyczaje
(2)
Odżywianie
(2)
Weganizm
(2)
Zdrowe odżywianie
(2)
Ajurweda
(1)
Boże Narodzenie
(1)
Chodakowska
(1)
Choroba Hashimoto
(1)
Choroby
(1)
Choroby tarczycy
(1)
Dieta
(1)
Dieta bezglutenowa
(1)
Dieta bezmleczna
(1)
Dieta lecznicza
(1)
Dieta paleo
(1)
Dieta pudełkowa
(1)
Dietetyka
(1)
Fasola
(1)
Gessler, Magda (1953- )
(1)
Groch
(1)
Indeks glikemiczny
(1)
Jajka
(1)
Kasza
(1)
Kobieta
(1)
Kucharstwo i przetwórstwo
(1)
Kucharze
(1)
Kuchnia lubelska
(1)
Kuchnia wegetariańska
(1)
Kulinaria
(1)
Kultura stołu
(1)
Leczenie
(1)
Obiad
(1)
Odporność
(1)
Posiłki (jedzenie)
(1)
Potrawy dla dzieci
(1)
Potrawy fit
(1)
Potrawy jarskie
(1)
Potrawy wielkanocne
(1)
Potrawy wigilijne
(1)
Potrawy z szybkowaru
(1)
Produkt regionalny
(1)
Przetwórstwo
(1)
Przyjęcia okolicznościowe
(1)
Restauratorzy (gastronomia)
(1)
Rodzina
(1)
Smak
(1)
Styl życia
(1)
Słodycze
(1)
Tarczyca
(1)
Wegetarianizm
(1)
Wyposażenie kuchni
(1)
Zdrowy styl życia
(1)
Śniadanie
(1)
Żywienie chorych
(1)
Żywność - higiena
(1)
Temat: czas
1901-2000
(5)
1945-1989
(1)
1989-2000
(1)
2001-
(1)
Temat: miejsce
Polska
(2)
Krasnystaw (woj. lubelskie ; okolice)
(1)
Lublin (woj. lubelskie ; okolice)
(1)
Świat
(1)
Gatunek
Książka kucharska
(20)
Publikacja bogato ilustrowana
(13)
Poradnik
(12)
Przepisy kulinarne
(10)
Książki kucharskie
(2)
Autobiografia
(1)
Pamiętniki i wspomnienia
(1)
Publicystyka
(1)
Publikacje dla dzieci
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Historia
(193)
Edukacja i pedagogika
(81)
Psychologia
(59)
Socjologia i społeczeństwo
(51)
Kultura i sztuka
(50)
Kulinaria
(38)
Medycyna i zdrowie
(47)
Religia i duchowość
(37)
Rozwój osobisty
(32)
Literaturoznawstwo
(31)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(30)
Biologia
(27)
Rodzina, relacje międzyludzkie
(26)
Podróże i turystyka
(25)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(23)
Językoznawstwo
(21)
Hobby i czas wolny
(20)
Bezpieczeństwo i wojskowość
(18)
Kultura fizyczna i sport
(16)
Etnologia i antropologia kulturowa
(15)
Styl życia, moda i uroda
(15)
Geografia i nauki o Ziemi
(12)
Inżynieria i technika
(9)
Ochrona środowiska
(7)
Rolnictwo i leśnictwo
(7)
Filozofia i etyka
(6)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(6)
Opieka nad zwierzętami i weterynaria
(6)
Dom i ogród
(4)
Fizyka i astronomia
(4)
Media i komunikacja społeczna
(4)
Nauka i badania
(4)
Archeologia
(3)
Architektura i budownictwo
(3)
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(3)
Matematyka
(3)
Transport i logistyka
(3)
Informatyka i technologie informacyjne
(2)
Praca, kariera, pieniądze
(2)
Psychologia i zdrowie psychiczne
(2)
Chemia
(1)
Kultura fizyczna. Sport
(1)
Medycyna,opieka zdrowotna,pielęgniarstwo
(1)
Powieść obyczajowa
(1)
Rodzina i relacje międzyludzkie
(1)
Rodzina, związki, relacje międzyludzkie
(1)
Rodzina,związki,relacje międzyludzkie
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
Zoologia
(1)
38 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Hashimoto : droga do uzdrowienia siebie / Beata Abramczyk. - Warszawa : Edipresse Polska, copyright 2018. - 212, [4] strony : ilustracje ; 24 cm.
(Książki)
Czy choroba może się stać okazją do rozwoju? W swojej niezwykłej książce Beata pokazuje, że tak! Jej wiedza oparta jest na osobistym doświadczeniu. Beata nie tylko poradziła sobie z chorobą Hashimoto, ale przede wszystkim przepięknie rozkwitła - jako kobieta i jako człowiek. Z wykształcenia jest finansistką, jest również profesjonalną projektantką wnętrz. Dzięki chorobie stała się również dietetykiem oraz... joginką! Żyje pięknie, żyje dobrze i żyje zdrowo. Swoim bezcennym doświadczeniem, ciepłem i mądrością dzieli się w tej wzruszającej i motywującej książce, która jest również niezwykle praktycznym przewodnikiem. Beata pokazuje, że z hashimoto można żyć dobrze - można żyć najpiękniejszą pełnią życia.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Lunchbox na każdy dzień : Fit Bento / Malwina Bareła. - Kraków : Znak Horyzont, 2021. - 302, [2] strony : ilustracje kolorowe ; 24 cm.
Stanowi część 3., część 1 pt.: Lunchbox na każdy dzień. Przepisy inspirowane japońskim Bento, część 2 pt.: Lunbox na każdy dzień. Nowe przepisy.
Dietetyczna odsłona bestsellerowych lunchboxów! Malwina Bareła przedstawia nowe 130 przepisów na zbilansowane posiłki do lunchboxa. Nie musicie zawracać sobie głowy liczeniem kalorii – każdy przepis zawiera sprawdzoną informację o wartościach odżywczych. Co więcej, przepisy mają wegetariańskie zamienniki, dla tych z Was, którzy nie jedzą mięsa. Całość wzbogacona została o ideę zero waste, tak by zminimalizować wyrzucanie jedzenia i oszczędzać pieniądze. Szybkie, proste i różnorodne przepisy z sezonowych składników do kupienia w pobliskim sklepie. Odkryj smaczne śniadania, zestawy lunchowe, które sprawdzą się jako domowy obiad lub kolacja, a także lekkie i pełne smaku desery. Dania, które zapakujesz do lunchboxa, zjesz ze smakiem w domu z całą rodziną lub wykorzystasz przy okazji spotkań z przyjaciółmi. Pyszne posiłki skomponowane nie tylko dla tych, którzy chcą zrzucić zbędne kilogramy i zadbać o swoje zdrowie i ciało. Również dla wszystkich, którzy chcą jeść więcej warzyw, odżywiać się zdrowo i szukają wskazówek, jak być fit. Koniec z nudą w kuchni i w lunchboksie. Przestań stosować restrykcyjne diety! Sam możesz skomponować i przygotować swój dietetyczny catering. Jesz to, co chcesz i lubisz. Bądź fit z lunchboxem. [https://lubimyczytac.pl/ksiazka/4978565/lunchbox-na-kazdy-dzien-fit-bento]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Lunchbox na każdy dzień : fit bento / Malwina Bareła. - Wydanie I. - Kraków : Znak Horyzont, 2021 . - 302, [1] strona : ilustracje; 24 cm.
Na grzbiecie numer tomu: 3.
Dietetyczna odsłona bestsellerowych lunchboxów! Malwina Bareła przedstawia nowe 130 przepisów na zbilansowane posiłki do lunchboxa. Nie musicie zawracać sobie głowy liczeniem kalorii – każdy przepis zawiera sprawdzoną informację o wartościach odżywczych. Co więcej, przepisy mają wegetariańskie zamienniki, dla tych z Was, którzy nie jedzą mięsa. Całość wzbogacona została o ideę zero waste, tak by zminimalizować wyrzucanie jedzenia i oszczędzać pieniądze. Szybkie, proste i różnorodne przepisy z sezonowych składników do kupienia w pobliskim sklepie. Odkryj smaczne śniadania, zestawy lunchowe, które sprawdzą się jako domowy obiad lub kolacja, a także lekkie i pełne smaku desery. Dania, które zapakujesz do lunchboxa, zjesz ze smakiem w domu z całą rodziną lub wykorzystasz przy okazji spotkań z przyjaciółmi.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Lunchbox na każdy dzień : nowe przepisy / Malwina Bareła. - Kraków : Znak Horyzont, 2019. - 336 stron : ilustracje ; 24 cm.
Malwina Bareła, autorka bloga "Filozofia Smaku" i bestsellerowej książki "Lunchbox na każdy dzień", wraca z nowymi przepisami! Czy można szybko ugotować pyszne sezonowe dania, które da się zabrać do pracy? Oczywiście! Czy przygotowanie oryginalnych dań musi się odbijać na naszej kieszeni? Absolutnie nie! Książka "Lunchbox na każdy dzień. Nowe przepisy" zadziwi Cię prostotą, pokaże, jak ograniczyć ilość wyrzucanego jedzenia, jak stworzyć niesamowite dania z niewykorzystanych składników i przy okazji zaoszczędzić pieniądze. Pozwoli zaplanować zakupy i uzmysłowi, że niektóre dania można ugotować z wyprzedzeniem, a nadal będzie tak jak lubisz – smacznie i zdrowo! Pamiętaj, Twój lunchbox nie musi być drogi ani nudny! Wystarczy chwila, by stworzyć posiłek, który sprawi przyjemność Tobie i Twoim bliskim.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
100 przepisów dla niej, dla niego, dla całej rodziny! Przepisy na koktajle śniadaniowe, przekąski ( idealne na drugie śniadanie lub podwieczorek), health&beauty, a także dla panów. Nasze codzienne posiłki powinny bazować na warzywach i owocach, które są źródłem witamin, składników mineralnych, błonnika, antyoksydantów, jak również wody. Ich zalety można wymieniać bez końca. Koktajle to bomba witaminowa i zarazem pyszne orzeźwienie, również w ciągu dnia. Komponujcie koktajle stosownie do Waszych potrzeb, smaków i godzin posiłków. Książka dostarczy Wam mnóstwa cennych inspiracji, jak dzięki świeżym składnikom zachować najwięcej ich wartości odżywczej. Zmiksujmy razem coś pysznego!
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
O dostępność zapytaj w bibliotece (2 egz.)
Książka
W koszyku
Polska Wielkanoc : żurki, jajka, szynki / [redakcja Małgorzata Durnowska]. - Ożarów Mazowiecki : Wydawnictwo Olesiejuk, copyright 2017. - 143, [1] strona : ilustracje kolorowe ; 26 cm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
O dostępność zapytaj w bibliotece (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na okładce: Pierwsza książka autorki najpopularniejszego bloga o kuchni roślinnej.
Pierwsza książka kucharska twórczyni "Jadłonomii" - najpopularniejszego polskiego bloga o kuchni roślinnej.
Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia? Do czego wykorzystać natkę marchewki? Jak zrobić bezmięsny pasztet na świąteczny stół? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdziecie w książce Marty Dymek - znanej z programu "Dzień Dobry TVN" autorki "Jadłonomii", najpopularniejszego bloga w polskim internecie poświęconego kuchni roślinnej, Kulinarnego Bloga Roku 2013. Autorka skomponowała ponad 100 przepisów na wegańskie śniadania, obiady i kolacje z bulw, korzeni i liści. Tu burak zmienia się w ciasto czekoladowe, pietruszka występuje w parze z gruszką, a z garści kapusty powstają chrupiące chipsy. Pozycja obowiązkowa dla wszystkich jaroszy i tych, którzy do tej pory nie wyobrażali sobie bezmięsnego obiadu.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 929 A/Z (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
O dostępność zapytaj w bibliotece (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
„Uwielbiam przygotowywać słodkości i kocham dzielić się nimi z innymi. Uwielbiam też wyzwania i nie boję się podejmować kolejnych prób mimo niejednego fiaska. Dlatego oddaję w Wasze ręce książkę dla mnie wyjątkową, wypełnioną po brzegi recepturami, za którymi kryje się wiele anegdot, osobistych historii i doświadczeń. Mogą z nich korzystać również weganie oraz osoby borykające się z alergiami i nietolerancjami pokarmowymi, m.in. chore na celiakię i z nieceliakalną nietolerancją glutenu. Poza tym nic nie stoi na przeszkodzie, aby z moich przepisów korzystali smakosze lubiący wyzwania. W końcu nie codziennie piecze się ciasto bez mąki albo suszy bezę bez cukru!”
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Kuchnia Lidla.pl)
Ryneczek Lidla zaprasza świeżością, zapachami i smakami. Czas, żeby dowiedzieć się jak najwięcej o całym bogactwie, które kryją w sobie warzywa i owoce. I wprowadzić ich jak najwięcej do codziennego jadłospisu, bo według najnowszych badań to właśnie one są sposobem na zdrowsze życie! A więc sięgnij po "Jeść zdrowiej. Warzywa i owoce" i ciesz się smakiem i lepszym samopoczuciem.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Smak zdrowia / Agnieszka Maciąg ; zdjęcia Robert Wolański. - Wydanie II. - Kraków : Otwarte, 2021. - 365, [19] stron : fotografie ; 24 cm.
Kolejna część bestsellerowych „Smaków” Agnieszki Maciąg, której książki sprzedały się w łącznym nakładzie ponad 450 000 egzemplarzy. W tej książce z wielką radością dzielę się moją największą pasją – dbaniem o zdrowie i życiem w zgodzie z naturą. Jako dojrzała kobieta w 2006 roku postanowiłam zupełnie zmienić życie i wziąć swoje zdrowie i szczęście we własne ręce. Od tego czasu nieustannie się rozwijam, korzystam z darów natury, ziół, mądrości ajurwedy i medycyny chińskiej, a także polskiej medycyny naturalnej. Dzięki temu już od wielu lat ani ja, ani moi bliscy nie przyjmujemy antybiotyków, leczymy się wyłącznie za pomocą metod naturalnych. W 2012 roku, miesiąc przed moimi 43 urodzinami, urodziłam moją ukochaną córeczkę – w domu, siłami natury. Mogłam to zrobić, ponieważ stałam się osobą całkowicie zdrową. Poznaj moje przepisy na naturalne leki oraz zdrowe napoje i potrawy, bezpieczne diety oczyszczające, a także jak w sposób holistyczny wprowadzić do życia spokój, radość i dobrą energię. Ta książka to moje odkrycia – niech dobrze służą również Tobie! Życzę Ci szczęśliwego, zdrowego, spełnionego życia! Z miłością Agnieszka
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 39 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dieta uzdrawiająca organizm / Magdalena Makarowska. - Łódź : Feeria - Wydawnictwo JK, 2017. - 336 stron : ilustracje kolorowe ; 21 cm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Kuchnia polska według Pawła Małeckiego : słodka / [Paweł Małecki]. - [Brak miejsca wydania] : Lidl, [2016]. - 266 stron : ilustracje kolorowe ; 25 cm.
Przynależność kulturowa
Dziedzina i ujęcie
Opis wg okładki.
Na okładce : Kuchnia Lidla.pl.
Kuchnia polska według Pawła Małeckiego.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
O dostępność zapytaj w bibliotece (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jak jeść słodycze i nie tyć : 100 przepisów na zdrowe słodkości / Jessica Meinhard. - Bielsko-Biała : Pascal, 2018. - 254, [2] strony : fotografie ; 21 cm.
Na 4 stronie okładki: Przepisy mają wersję podstawową, a dodatkowo wegańską oraz pozbawioną laktozy i glutenu. Autorka podaje łatwo dostępne zamienniki produktów, które można śmiało zastosować bez uszczerbku dla smaku.
Jedz słodycze i nie tyj! Chcesz schudnąć, ale na samą myśl o diecie oblewa cię zimny pot? Nie wyobrażasz sobie życia bez słodyczy i deserów? Uważasz, że wszystko, co słodkie i pyszne, jest szkodliwe i tuczące? Jessica Meinhard udowadnia, że można jeść słodycze i nie tyć! Autorka, znana na Instagramie jako @shining_star_9, schudła 17 kilogramów, a dziś motywuje do tego innych. W tej książce dzieli się przepisami na zdrowsze wersje ciast, deserów i przekąsek. Przepisy mają wersję podstawową, a dodatkowo wegańską oraz pozbawioną laktozy i glutenu. Autorka podaje łatwo dostępne zamienniki produktów, które możesz śmiało zastosować bez uszczerbku dla smaku! Spróbuj pysznych tortów, ciast i ciasteczek. Rozsmakuj się w batonach, czekoladkach i cukierkach. Przygotuj niezwykłe desery i lody. A wszystko to bez zbędnych kalorii i wyrzutów sumienia!
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
W tysiąc smaków dookoła świata! Wielka wyprawa tropem dań, przypraw i składników z pięciu kontynentów w efektownym albumie pełnym ciekawostek i smakowitych przepisów. Skąd pochodzi kukurydza, skąd pszenica, a skąd ziemniaki? Co jada się od wieków w Turcji, a co we Włoszech czy w Nigerii? Jak własnoręcznie przygotować wietnamski naleśnik, brazylijskie pralinki albo węgierskie leczo? Ta apetyczna książka zabierze was w wielką podróż śladami smaków, potraw i składników, z których się je przyrządza. Odwiedzicie w niej 26 krajów ze wszystkich kontynentów, a na efektownych ilustracjach Aleksandry i Daniela Mizielińskich zobaczycie marokańską ucztę, pływający wietnamski targ czy argentyńskich gauczów. Poznacie najróżniejsze przysmaki i przeczytacie o ich barwnych losach. Przekonacie się, jak mocno jedzenie związane jest z historią, kulturą i przyrodą kraju, w którym powstało. I dowiecie się, jak przyrządzić proste i pyszne dania ze wszystkich stron świata.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Op (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej